Welke modellen blouses zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten blouses. Denk aan verschil in stijl, stoffen, dessins, lang, kort, oversized of aansluitend bijvoorbeeld. Belangrijk bij het kiezen is voor welke gelegenheid u een blouse zoekt. Is het om sportief voor de dag te komen of juist chique?

We zetten de verschillende mogelijkheden en stijlen voor u op een rijtje. Blouses zijn weer helemaal in namelijk! En dat is niet voor niets. Het is een stijlvol item dat uw persoonlijkheid onderstreept. In onze collectie blouses kunt u zo gemakkelijk een keuze maken.

BLOUSES MET PRINT

In uw collectie mag de komende jaren een sportieve of chique blouse niet ontbreken, daar zijn we zeker van. Er is natuurlijk een veelheid aan prints, van paisley tot grote dessins,  blokjes en bloemen, alles is mogelijk. Het voordeel is dat zo'n blouse multifuntioneel is en bij veel dingen gedragen kan worden op verschillende manieren. En een blouse met een dessin geeft altijd net iets extra's.

KORTE BLOUSES

Korte blouses worden gekozen als de blouse ergens in gedragen wordt. In bijvoorbeeld een broek of rok. En gecomplementeerd met een vest of jasje. Ook fijn als u niet zo lang bent. Lange blouses maken dan snel lijzig. Deze blouses zijn vaak ook iets klassieker.

LANGE BLOUSES

Als u liever een blouse over iets heen draagt, bijvoorbeeld omdat u een relatief lang bovenlijf heeft, dan kunt u het beste voor wat langere blouses kiezen. Oversized over slank gesneden modellen broeken en wat aansluitender bij wijde broeken. In dat geval doet u aan de voorkant de blouse iets in de band en laat die aan de achterkant over de band heen vallen. Combineer het met een kort vest voor een hippe look.

SPORTIEVE BLOUSES

Hier kiest u voor omdat u zelf een sportieve uitstraling heeft, of omdat de gelegenheid er om vraagt. Een dagje naar het strand bij voorbeeld. Of voor een fijne wandeling. Sportieve blouses zijn vaak van een katoenen of linnen stof gemaakt. Een satijn poplin is een van de fijnste materialen om te dragen, het hele jaar door. Zacht en charmant.

CHIQUE BLOUSES

Die zijn er in verschillende mogelijkheden. Vaak rijkere, viscose en satijn achtige stoffen met een mooie glans, in een dessin. Seidensticker is daar een goed voorbeeld van en Erfo ook. Met deze blouses maakt u een statement. Voor een dinertje, avondje uit of verjaardag bijvoorbeeld.

OVERSIZED BLOUSES

Een mooie uni blouse of met bijvoorbeeld een streep, die extra groot is -denk aan een herenoverhemd dat u zou aan doen- is een modern item in uw kast. Toont wat sportiever en zal op een broek gedragen worden. Dat kan een flare zijn of een straight fit met een sneaker er onder.

WELK KRAAGTYPE VOOR EEN BLOUSE?

Bij een blouse denkt u al snel aan een kraag. Dat klopt natuurlijk, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Een ronde hals of een v-hals bijvoorbeeld. De eerste kleedt een hals aan, de v-hals werkt  heel goed als u een wat zwaardere buste heeft, dat kleedt dan mooi af.

MEER BLOGS

De leukste tips en ideeën voor Moederdag

De leukste tips en ideeën voor Moederdag

Moederdag, een dag om de vrouwen in ons leven te eren en te waarderen voor hun onvoorwaardelijke liefde en zorgzaamheid. De allerleukste tips & ideeen vind je hier.
Lees meer....
Nachtkleding en huispakken

Nachtkleding en huispakken

Comfortabele nacht- en loungemode met een goede pasvorm en kwaliteit heeft grote invloed op een goede nachtrust. Lees hoe je de beste nachtmode vindt.
Lees meer....
Trends voor de lente en zomer 2024

Trends voor de lente en zomer 2024

We zijn heel enthousiast over onze nieuwste collectie! We hebben alle trends op een rijtje gezet voor het voorjaar en zomer 2024, laat je inspireren!
Lees meer....